Zamknij

Rzewnica zaprasza na Mistrzostwa w Lepieniu Pierogów – kulinarna rywalizacja i zabawa nad jeziorem

11:25, 20.06.2025 Aktualizacja: 11:31, 20.06.2025
Skomentuj serwissamorzadowy.eu serwissamorzadowy.eu

To już piąta edycja Powiatowych Mistrzostw w Lepieniu Pierogów – wydarzenia, które na stałe wpisało się w kulinarno-rozrywkowy kalendarz gminy Rzeczenica. W tym roku w szranki staną aż 12 drużyn – od kół gospodyń wiejskich po grupy sąsiedzkie i nieformalne. Wszystkich połączy jedno: miłość do pierogów i chęć wspólnej zabawy.

Zmagania odbędą się na terenie kompleksu wypoczynkowego nad jeziorem Szczytno w Rzewnicy. Start imprezy zaplanowano na godzinę 13:00.

– W tym roku uczestników czekają nie tylko tradycyjne zmagania na jakość i pomysłowość pierogów, ale też emocjonujący konkurs lepienia na czas. Będzie również coś dla publiczności – specjalna konkurencja „pierogożercy” – zapowiada Bartłomiej Ożański, dyrektor Gminnego Centrum Kultury, Sportu, Turystyki i Rekreacji w Rzeczenicy.

Ale to nie wszystko. Organizatorzy zadbali o bogaty program artystyczny i rodzinny.

O godzinie 13:15 na scenie pojawią się przedszkolaki z lokalnych placówek. Chwilę później – o 14:00 – rozpoczną się kulinarne warsztaty dla dzieci. Z kolei o 15:25 zatańczy sekcja taneczna GCKSTiR w Rzeczenicy, a zwieńczeniem dnia będzie koncert Dariusza Kępy z zespołem Alibii, który o 16:00 przedstawi nowy program z największymi przebojami Krzysztofa Krawczyka.

– To nie tylko konkurs, ale święto lokalnych smaków, integracji i dobrej zabawy – mówi Bartłomiej Ożański.

Zakończenie imprezy przewidziano na godzinę 18:00. Wstęp jest bezpłatny i otwarty dla wszystkich mieszkańców oraz gości.

Organizatorem wydarzenia jest Urząd Gminy w Rzeczenicy oraz Gminne Centrum Kultury, Sportu, Turystyki i Rekreacji.

(.)

Co sądzisz na ten temat?

podoba mi się 0
nie podoba mi się 0
śmieszne 0
szokujące 0
przykre 0
wkurzające 0
facebookFacebook
twitter
wykopWykop
komentarzeKomentarze

komentarz(0)

Brak komentarza, Twój może być pierwszy.

Dodaj komentarz

0%